true
به گزارش «چشم شهر» به نقل از ایسنا، علی مهرکش درباره دلایل افزایش قیمت سیبزمینی، اظهار کرد: موضوع اصلی این است که متأسفانه در فصل خرمن و برداشت سیبزمینی هیچ مقام و مسئولی به فکر فردا نیست.
وی با بیان اینکه اصفهان پیشتر به میزان سه ماه سیبزمینی موردنیاز کشور را تأمین میکرد، گفت: متأسفانه طی چند سال گذشته به دلیل مشکل بیآبی و کمآبی اصفهان، میزان تولید سیبزمینی در اصفهان بسیار کاهش و یا حتی به صفر رسیده است.
نایب رئیس اتحادیه میادین میوه و ترهبار اصفهان ادامه داد: متأسفانه در زمان اوج داشت و برداشت سیبزمینی از اردیبهشت تا مهرماه در کشور هیچ مقام مسئولی به میزان این محصول توجه نمیکنند و بعد از برداشت و ورود به بازار بخشی از آن به جای انبار شدن به خارج کشور صادر میشود.
وی با بیان اینکه متأسفانه در تولید محصولات کشاورزی سرانه مصرف، ورود، کاشت و … مشخص نیست و دلیل آن صنعتی نبودن کشاورزی کشور است، اظهار کرد: در این شرایط بهیکباره متوجه میشویم با کمبود و یا نبود محصولی همچون سیبزمینی مواجه هستیم.
مهرکش ادامه داد: در این شرایط تنها باید از چهار انبار سیبزمینی نیاز کل کشور را تأمین کنیم که مجموع این محصول از یک هزارم نیاز کشور کمتر است و باید توجه داشت که این میزان سیبزمینی انبار شده احتکار نیست، بلکه از قبل برای نیاز شب عید انبار و نگهداری شده است.
وی گفت: اگر در انبارها سیبزمینی نگهداری نشود، شب عید باید سیبزمینی را با قیمت ۵۰ هزار تومان خرید کنیم.
نایب رئیس اتحادیه میادین میوه و ترهبار اصفهان با بیان اینکه امروز در میدان میوه و ترهبار اصفهان قیمت هر کیلو سیبزمینی بین ۵۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان عرضه میشود، اظهار کرد: قیمت سیبزمینی کهنه (انبارشده) بین ۵۵۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان و قیمت سیبزمینی نو که هزینههای تولید آن به دلیل روش قدیمی و ۵۰ ساله کشت و داشت و برداشت بالاست بین ۹۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان در میدان میوه و ترهبار عرضه میشود.
وی اضافه کرد: متأسفانه درب مغازهها با توجه به اینکه مشتری تشخیص نمیدهد، سیبزمینی موجود در بازار نو یا کهنه است، این محصول با یک قیمت و حتی با نرخ ۲۰ هزار تومان هم فروخته میشود.
مهرکش با پیشبینی قیمت سیبزمینی در بازار، گفت: تا پایان سرما سیب زمینیهای نو با افزایش وزن و برداشت وارد بازار میشود و معتقدم با شروع فصل گرما آرامش به بازار سیبزمینی برگردد.
وی با تأکید بر اینکه دیگر افزایش قیمت سیبزمینی نخواهیم داشت، اظهار کرد: قدیمیها سیبزمینی را محصول پا گوشتی میدانند که در کنار گوشت پخته میشود، بنابراین امروز گوشت کیلویی ۲۰۰ هزار تومان دیگر سیبزمینی کیلویی ۲ هزار تومان را قبول نمیکند.
نایب رئیس اتحادیه میادین میوه و ترهبار اصفهان با بیان اینکه هیچ کمبود سیبزمینی در بازار نداریم، گفت: امروز هیجان خرید سیبزمینی در بین مردم زیاد شده، چراکه وقتی قیمت محصولی اندکی افزایش مییابد، مردم شروع به خرید میکنند.
false
true
true
true