×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
true
ضرورت ایجاد اقتصادِ مردم محور

به گزارش «چشم شهر» حسین حسامی اظهار کرد: مشهدالرضا به عنوان نگین انگشتری ایران اسلامی، مستلزم ارائه بهترین خدمات به زائران و مجاوران حضرت ثامن‌الحجج و تمهیدات مدبرانه بیش از پیش است. برای توسعه بهینه و بهنگام شهر مشهد مقدس و ارائه خدمات سرآمد، ضمن برنامه‌ریزی مناسب؛ تمهید منابع مالی و تجهیز اقتصاد پیشران مدیریت شهری، از اولویت‌های اساسی است.

وی افزود: با نگاهی به منابع مالی شهرداری، می‌توان دریافت که عمده منابع تا کنون، از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای، از قبیل فروش زمین و ساختمان؛ واگذاری دارایی‌های مالی، از قبیل فروش اوراق و استقراض است. سایر درآمدها، همچون عوارض و جرائم تخلفات ساختمانی نیز بخش دیگر منابع شهرداری برای نگهداری و توسعه شهر است که عمده آن‌ها ناپایدار بوده و یا قابل توجه نیست. حال آنکه دارایی‌های سرمایه‌ای شهرداری رو به اتمام بوده و تبعات استحصال منابع از محل وام و اوراق نیز در سال‌های آتی گریبان‌گیر مدیریت شهری خواهد بود.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: در اثر تکیه بیش از حد به منابع در دسترس همچون فروش زمین، استقراض و یا فروش پروانه و تراکم و این قبیل درآمدها؛ مؤسسات وابسته به شهرداری نیز به رشد اقتصادی شایان توجهی دست نیافته‌اند و سهم قابل توجهی در تأمین منابع شهرداری نداشته و از سایر منابع شهرداری استفاده می‌کنند.

حسامی بیان کرد: وضعیت موجود درآمدی و منابع شهرداری، آینده چندان موفقی را برای جهانشهر مذهبی مشهد مقدس رقم نخواهد زد و باید برای حل این مسئله راهکارهای عالمانه و مدبرانه پیش‌ گرفت.

وی گفت: با تدبر در منویات رهبر معظم انقلاب می‌توان دریافت که بهترین، دقیق‌ترین و راهگشاترین راهبردها و سیاست‌ها با نگاهی کلان، یکپارچه و تخصصی در پیام نوروزی ایشان به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ نسبت به موضوع اقتصادی ارائه شده و می‌توان علاوه بر عرصه‌های کلان و ملی، در عرصه مدیریت شهری نیز از آن‌ها استفاده کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین محور بیانات رهبر معظم انقلاب، مردمی کردن اقتصاد و فراهم سازی بسترهای نقش‌آفرینی مردم در حوزه های اقتصادی است.

حسامی خاطرنشان کرد: کلیدی‌ترین و بزرگ‌ترین ظرفیت اقتصادی شهر مشهد مقدس، حضور سالیانه بیش از ۳۰ میلیون زائر بارگاه منور رضوی است. نگاه ما برای خدمت به زائر، سودجویانه نیست. خاک پای زائران حضرت رضا علیه السلام، برکت زندگی مردم مشهد و شهر مشهد است؛ اما استفاده از این سرمایه عظیم، برای تحقق اقتصاد پایدار و تأمین منابع برای خدمت بیشتر به زائران و مجاوران آن حضرت ضروری است.

وی افزود: مداخله مثبت مدیریت‌شهری و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گردشگری سلامت، مراکز و مجتمع‌های تجاری و تفریحی سرآمد منطقه، تولیدات فناورانه و تجاری‌سازی آن، فناوری‌های مالی و پرداخت، ارز دیجیتال شهری، مشارکت در زیرساخت‌های تکنولوژی مدیریت پسماند و تولید و تبدیل مواد، زیرساخت‌های ذخیره‌سازی داده و دیتا سنترهای شهری، پارک‌های نوآوری و بازارهای مالی شهری؛ علاوه بر اقتصاد زمین و ساختمان که عرصه های همیشگی سرمایه گذاری در مدیریت شهری است؛ با مشارکت بخش خصوصی و منابع مالی مردم، می تواند راهگشا باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ادامه داد: سرمایه‌گذاری در بوستان‌ها و عرصه پارک‌های خطی و ظرفیت‌های نامشهود و دارایی‌ها و ثروت پنهان از موضوعات بالقوه‌ای است که در این دوره مورد توجه قرار گرفته و برنامه‌های ویژه‌ای در این خصوص در حال تحقق است. تجاری‌سازی داده‌ها، مشارکت صندوق‌های سرمایه‌گذاری، طرح تجاری‌سازی ظرفیت‌های فناوری، مشارکت با نهادهای مالی از جمله ظرفیت‌های بالقوه دیگر است.

حسامی بیان کرد: تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری توسط شهرداری و افزایش تعهدات به سرمایه‌گذاران و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی همچون تأمین مالی جمعی، صندوق های زمین و ساختمان، زمینه ساز نقش آفرینی بهتر مردم در فعالیت‌های اقتصادی شهرداری است.براتی نژاد: وی گفت: یکی از موضوعات مهم که در انتهای سال ۱۴۰۱ در شورای اسلامی شهر مصوب شد، تفاهم‌نامه مشترک شهرداری مشهد با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و بنیاد برکت و اختصاص مبلغ هزار میلیارد ریال برای اعطای تسهیلات ۱ میلیارد ریالی بود؛ که طی این تفاهم نامه، شهرداری به منظور حمایت از کارآفرینی و اشتغال خرد و خانگی در محلات کم‌برخوردار و هدف بازآفرینی اقدام می‌کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس خاطر نشان کرد: این موضوع در توسعه اقتصاد مردمی، خصوصاً در محلات حاشیه‌شهر از مهم ترین گام‌های اجرایی برای توانمندسازی و شکوفاسازی اقتصاد خانوار است.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true